De beste boekhoudsoftware voor Freelancers
11 instrumenten voor onafhankelijke aannemers om hun boekhouding te stroomlijnen

Toen je je voorstelde hoe het zou zijn om als freelancer te werken, stelde je je waarschijnlijk dagenlang voor om te schrijven, te coderen, te ontwerpen of iets anders te doen waar je van houdt. Je hebt zeker niet gedroomd over het scannen van bonnetjes, het loggen van uitgaven, het versturen van facturen en het indienen van je belastingen. Maar die taken zijn een onvermijdelijk onderdeel van het werken voor jezelf in elke rol en in elke bedrijfstak.

Het doen van uw eigen boekhouding hoeft geen tijdrovend karwei te zijn. De beste boekhoudsoftware voor freelancers vereenvoudigt en versnelt de taken van het loggen en bijhouden van uw uitgaven, het verzenden van facturen en het indienen van uw belastingen aan het einde van het jaar. Met de juiste tool kunt u slechts een uur per maand besteden aan het boekhoudkundige werk voor uw bedrijf.

Oorspronkelijk gepubliceerd in januari 2018, is deze post geüpdatet voor het fiscale voorbereidingsseizoen 2019 met de nieuwste functies en prijzen van elke app.

Wat Maakt Grote Boekhoudkundige Software voor Freelancers?
Naarmate de gig economie is gegroeid, is ook het aantal opties voor zelfstandige boekhoudsoftware toegenomen. Maar niet alle apps zijn gelijk. We gaan op zoek naar de beste, die voldoen aan de volgende criteria:

Eenvoudig te gebruiken: Een gebruiksvriendelijke interface zorgt ervoor dat de boekhouding minder vaak hoeft te worden geklikt of getikt om bijvoorbeeld een onkostendeclaratie te maken, en dat er geen meerdere, lange videotutorials nodig zijn om de kerndoelen van de app te bereiken.
Kernfuncties voor essentiële taken: Geselecteerde apps richten zich op de boekhoudkundige taken die freelancers moeten uitvoeren: facturering, het bijhouden van betalingen en het registreren van aftrekbare uitgaven.
Beginnersvriendelijk: Gebruikers hebben weinig tot geen kennis nodig van de boekhoud- en belastingwetgeving om te kunnen profiteren van de functies van elke app.
Digitalisering: Elke app biedt een manier om bonnetjes te digitaliseren, op te slaan en de uitgaven van uw e-mail, telefoon of scanner te registreren.
Na het testen van bijna 40 boekhoudings- en boekhoudapplicaties hebben we de lijst beperkt tot de volgende 11 tools.

De 11 beste boekhoudsoftware voor Freelancers
Deze 11 web- en mobiele apps maken het sneller en gemakkelijker om de onvermijdelijke boekhoud- en boekhoudtaken te doen die gepaard gaan met het werken voor jezelf:

QuickBooks Zelfstandigen (Web, iOS, Android) voor freelancers die hun belastingaangifte doen met behulp van TurboTax
FreshBooks (Web, iOS, Android) voor freelancers met complexe factureringsbehoeften
Wave (Web, iOS, Android) voor freelancers die gratis facturen willen bijhouden en boeken
FreeAgent (Web, iOS, Android) voor freelancers die een plaats nodig hebben om schattingen te maken, op te slaan en bij te houden.
Xero (Web, iOS, Android) voor freelancers die een zeer aanpasbare en schaalbare app nodig hebben
Zoho Boeken (Web, iOS, Android, Windows) voor freelancers die meer nodig hebben dan een boekhoudprogramma.
Expensify (Web, iOS, Android) voor freelancers die alleen een manier willen om bonnetjes bij te houden
SlickPie (Web) voor freelancers die in meerdere valuta’s moeten factureren
Shoeboxed (Web, iOS, Android) voor freelancers die behoefte hebben aan eenvoudige ontvangstbewijsdigitalisering
ZipBooks (Web, iOS) voor freelancers die wellicht professionele boekhoudkundige hulp nodig hebben
AND CO (Web, macOS, Chrome, iOS, Android) voor freelancers die zowel boekhoudkundige als juridische taken moeten uitvoeren.

Meer over office 365 intranet